Onze trainers

Paula Steenwinkel

Mischa de Vos

Isabella Steenbergen

Alex Mous

Elaine Romein

Roos Lambooij

Paula's kracht en motto is: helderder. Ontwikkelt methodes over argumentatie & kritisch denken en geeft workshops en lezingen over drogredenen.

Brengt met gemak overzicht aan en schakelt makkelijk. Bijt zich graag vast in complexe onderwerpen. Verveelt zich bij clichés of gebakken lucht, maar bloeit op bij maatschappelijk of menselijk belang.

Daarnaast windt ze zich graag op over denk- en redeneerfouten: schrijft ze 'drogblogs', artikelen en boeken: ze schreef het succesvolle boek Drogredenen en is mede-auteur van het standaardwerk over processen-verbaal: "Geef mij de feiten. Schrijfadviezen voor een effectief proces-verbaal".

Mischa traint met plezier de meest uiteenlopende groepen, van kritische jonge advocaten en militairen tot door de wol geverfde adviseurs in wetenschap en beleid. Allemaal leren ze hoe helder denken en communiceren hun teksten verbetert. Mischa is als een vis in het water voor de groep; deelnemers roemen zijn deskundigheid en humor.

In zijn vrije tijd is Mischa jazzpianist.

Isabella is een analytische, kritische en supergedreven tekst-, onderzoek- en denktrainer en adviseur. Bijzonder goed in strategische communicatie. Levert nooit half werk af. Is betrokken, scherp en grappig.

Ze is bezig met haar PhD over politiek-strategische communicatie.

Is een fantastische impersonator.

Alex traint graag mensen die geschreven taal als 'opgave' zien, last hebben van achterhaalde denkbeelden over taal, murw zijn van het zoveelste rapport, kortom geen plezier (meer) hebben in taal.

Alex laat je met voorbeelden, handige weetjes, veel oefening en humor (her)ontdekken hoe leuk het kan zijn om in gewoon, helder Nederlands je doel - de ander - te bereiken.

Alex houdt zeer van muziek, theater en kleinkunst.


Elaines lijfspreuk: ‘Taal is zeg maar écht mijn ding’. Daarom studeerde ze Nederlands (in de richting Taalbeheersing), maakte ze bladen, ontwikkelde ze magazines, schreef ze artikelen, maakte ze websites, geeft ze taal- en schrijftrainingen, is ze docent taal- en communicatieve vaardigheden bij de Hogeschool van Amsterdam, Inholland en Defensie en leert ze hoogopgeleide expats Nederlands als tweede taal. Voor Van Dale ontwikkelde ze een online training grammatica en spelling.

Trekt het liefst door de Himalaya, maar door de Dolomieten mag ook.

Roos vindt het geweldig om kwartjes te zien vallen bij cursisten. Het liefst geeft ze concrete denk- en schrijftips. De kunst van argumenteren, kritisch denken en analyseren brengt ze met passie over op deelnemers. Roos’ tweede natuur is feilloos inspelen op de behoefte van de groep.

In haar vrije tijd praat Roos graag uren na over een boek of film.